AGENDA & TICKETS

Mangoo Pickle is een vereniging die het publiek dichter bij kunst en creatie probeert te brengen door kijkers naar een andere wereld te leiden, in een luchtdichte bel dankzij het creëren van een  atmosfeer. Het is ook een jong en dynamisch collectief dat werk en plezier wil combineren.
Het beursconcept plaatst de omgeving centraal in het project als een op zichzelf staand onderwerp. Mangoo Pickle wil de belangrijkste gebruikers, namelijk de inwoners van het gebied, betrekken en promoten via een tentoonstelling van portretten. De kunstenaars portretteren buurtfiguren via hun respectieve artistieke disciplines. Vier kunstenaars uit verschillende stromingen zullen ervoor kiezen om door hun kunst en hun ogen een of meer figuren uit de buurt te portretteren in foto's, illustraties, animaties of schilderijen.


DE COACH
Kasper Demeulemeester studeerde filosofie, geschiedenis en Amerikaanse studies. Sinds de winter van 1997 is hij actief als kunstenaar en fotograaf. Hij is de initiator van het project Tropicana (Experimental Neighbourhood House) en de applicatie 3600 Steps (Mobile Application of Therapeutic Photography) die we hebben gebruikt als gereedschap en uitgangspunt voor discussie in onze werkwijze.


DE ARTIESTEN
Mangoo Pickle heeft een selectie gemaakt van de urban scene van kunstenaars en hedendaagse Brusselaars die actief zijn in verschillende sferen en achtergronden, met verschillende stijlen en ervaren gemaakt; en met een eigen portrettechniek.

  • Fotografie: Nganji Laeh (Nganji Mutiri)
  • Illustratie en geluid: 13 Pulsions (Manuel Francisco Murillo)
  • Geanimeerde illustratie: Uhorakeye (Audrey Marion)
  • Schilderij: Spear (Corentin Binard)

Nganji
De kunstenaar legt in een reeks foto's de blik van sommige bewoners van de wijk vast. Om dit voyeurisme te overstijgen begint de fotograaf een gesprek met het model om zo een echte ontmoeting tussen twee protagonisten te creëren.

13Pulsions
Het thema van het 13Pulsions-project is dat van de diversiteit binnen de samenleving. Het doel van dit project is om de schoonheid van diversiteit te benadrukken. Het ondersteunt eveneens de premisse dat het niet langer aan het individu is om zich aan te passen maar aan de samenleving om de diversiteit van individuen te weerspiegelen.
De kunstenaar heeft meerdere dagen van de week op verschillende tijdstippen (van 27 augustus tot 27 september 2018) rond de beurs gewandeld. Hij maakte contact met alle mensen die zijn blik troffen. Het contact werd gesystematiseerd en bracht hem ertoe om drie vragen te stellen: 1. Waar kom je vandaan? 2. Wat ben je aan het doen? 3. Hoe definieer je jezelf?

Uhorakeye
Vestiaire - dit project bestaat uit een gestileerd vrouwelijk silhouet dat loopt terwijl het tempo voortdurend verandert. Het doel van dit werk is om de schoonheid en de kracht te tonen van de culturele diversiteit van de vrouwen die lopen door de straten van het centrum. De kunstenaar steunt hiermee de boodschap die overal in de buurt te zien is: Laat de meisjes gerust.

Spear
Het thema van de kunstenaar is de tegenstelling tussen anonimiteit en het publieke aspect dat in deze buurt bestaat. Inderdaad, in tegenstelling tot andere buurten, kennen alle inwoners van de stad deze plek maar weinig mensen kennen elkaar. Om dit antagonisme te beschrijven, ontmoet de kunstenaar een persoon die hij vervolgens op het doek voorstelt.


  • vr 08.02.2019 → za 15.06.2019 @ 05:00 - 00:00

Het premetrostation bevindt zich onder de Anspachlaan bij het Beurspaleis.

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.