AGENDA & TICKETS

Project

Homelands, places of belonging  is een co-creatief community project voor en door artiest-vluchtelingen en gedragen door de International Yehudi Menuhin Foundation http://www.menuhin-foundation.com en haar partners.
Acht artiest-vluchtelingen engageren zich over een periode van 6 maanden in een co-creatief artistiek proces met de lokale gemeenschap.
Dit doen ze in tandem met 7 Brusselse socioculturele partners die hen van begin tot einde zullen bijstaan.
Met het thema HOMELANDS  als inspiratie zal het project een artistieke zoektocht zijn naar wat het betekent om je thuis te voelen, om toe te behoren aan een stad, een gemeenschap, een wijk, …
Het project Homelands wil meeschrijven aan een positief en humaan inclusieverhaal door een duurzame dialoog op gang te brengen tussen lokale burgers en nieuwkomers en dit via één van de krachtigste media die elke cultuur koestert: KUNST.
Dit is de missie van het community-project: Artiest-vluchtelingen hun plaats als artiest terug  laten innemen in de maatschappij en hen de kans geven om hun artistieke knowhow op een co-creatieve manier te delen met de maatschappij en zo de (inter-)culturele bemiddelaars van morgen te worden.

Artiesten

Acht kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines: (schilderkunst, fotografie, muziek, mode, dans, tekenkunst) en van recente immigratieachtergrond, gaan aan de slag met verschillende doelgroepen uit de lokale gemeenschap in Brussel: schoolkinderen, senioren,  buurtbewoners, ...
Samen met een partner uit de Brusselse sociaal-culturele sector en de doelgroep zal elke kunstenaar een creatie maken. Acht kunstenaars op zeven verschillende locaties  zullen in creatieve sessies hun artistieke knowhow delen van oktober 2018 tot april 2019.

Partners

7 Brusselse culturele plekken verwelkomen de 8 artiesten. In tandem met een medewerker van de organisatie nemen de artiesten gedurende een reeks artistieke werksessies de deelnemers mee op sleeptouw doorheen het creatieve proces. Op het einde van het project wordt elke creatie getoond binnen het programma-aanbod van elke partner.


  • do 04.04.2019 → zo 14.04.2019 @ 10:00 - 17:00

vernissage: do 04.04.2019 @ 19:00

cerabtFBL

hlbtYF

Alle expo’s gratis toegankelijk tijdens de openingsuren en wanneer de bar open is.

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.