AGENDA & TICKETS

’t Goudblommeke Vertelt is een literaire namiddag in cultuurcafé Het Goudblommeke in Papier. Vertellers van allerlei slag nemen je mee in een verhaal afgewisseld met muzikale intermezzo’s. Verschillende genres en plotten passeren de revue. Soms speels en humoristisch, dan weer aangrijpend en emotioneel. Een zondagnamiddag vol luisterplezier.

De vertellers van dienst zijn deze keer de cursisten van de lessen Nederlands van CVO Lethas (Centrum voor Volwassenenonderwijs) en het Huis van het Nederlands.
De vertelnamiddag wordt afgesloten door schrijfster Rachida Lamrabet (foto, © Koen Broos). 
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Diana Dobrescu.

Naast schrijfster is Rachida Lamrabet (1970) ook juriste. Ze debuteerde in 2007 met Vrouwland, een verhaal over jonge mensen die dromen van een beter leven. Vrouwland won in 2008 de Debuutprijs van Boek.be. Met haar verhalenbundel Een kind van God (oktober 2008) won ze in januari 2009 de Nederlandse BNG Nieuwe literatuurprijs (Amsterdam). 
In 2017 maakte ze de kortfilm Project Deburkanisation, in opdracht van het Goethe Instituut Washington en de KVS.  Over de polemiek die deze film veroorzaakte, schreef Lamrabet een essay Zwijg allochtoon! (EPO)
In september 2018 verscheen haar laatste roman Vertel het iemand (Polis) over een jonge Amazigh die aan de zijde van de Fransen heeft gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Diana Dobrescu speelde van jong af aan in musicals zoals Chicago of Grease. Ondertussen verdiept ze zich in de muziekwereld met Dance Divine en organiseert ze tal van evenementen doorheen de stad. In 2018 lanceerde ze het conceptalbum Cake Space Great Again, haar eerste album dat wordt uitgebracht.
Met dit solo-optreden in het Goudblommeke kiest Diana voor gitaar en zang, en ontwerpt daarmee een eigenzinnig muzikaal palet in melancholische, vertederende sferen. 

 


  • zo 24.02.2019 @ 15:00 - 17:00

Vrije toegang
Café Het Goudblommeke in Papier, Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel.

Reserveren verplicht (de plaatsen zijn beperkt) via TICKETS.

In samenwerking met vzw Geert van Bruaene.

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.