De zangers en zangeressen van De Zinnefolee brengen in hun sappig Brussels dialect songs recht uit het hart. Eigen geëngageerde teksten in een interpretatie van gekende nummers of nieuwe composities van dirigent Guido Schiffer, met een schalkse knipoog naar Chanson en Driestuiversopera. Vanuit haar thuisbasis Zinnema bezingt het koor het alledaagse leven, soms met een vleugje nostalgie, veelal met een grote mond, maar steeds met een gulle, warme lach en een eerlijke dosis Brusselse zwans en ambiance.

De Zinnefolee is ontstaan uit een idee van vzw Ara (nu bebrusseleir) en Zinnema, na de succesvolle uitvoering van Het Brussels Klachtenlied tijdens de Week van de Amateurkunsten in 2010. Het leverde honger naar meer en sindsdien werken een dertigtal enthousiastelingen samen aan een eigenzinnig repertoire, dat tot stand komt tijdens de wekelijkse repetities. 

Een aantal keer per jaar staat het koor op de planken met de opvoering van haar nieuwe creatie of een keuze uit het ruime songbook. 
De Zinnefolee is steeds op zoek naar nieuwe chanteuses en chanteurs, totaal onervaren of met een stevige muzikale basis.
Goesting gekreige? Komt ne ki af!

 

www  Guido Schiffer
Facebook  @zinnefolee
yt  Radio Vintage

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.