Met deze podiumwedstrijd willen de bezielers een antwoord bieden op het Landjuweel, waarbij amateurtheatergezelschappen worden bekroond met een prestigieuze prijs voor hun artistieke producties. Bij BRUSSELS BIJOU zijn de vrijetijdsartiesten uit onze hoofdstad aan de beurt: theatermakers, muzikanten, choreografen, dansers, of andere soorten podiumveroveraars werden opgeroepen om hun kans te wagen.

De 7 laureaten van Brussels Bijou zijn gekend!
Zeven laureaten werden verkozen door een jury van vijf professionals. Joke Quaghebeur werkt als directeur van OPENDOEK. Yassin Mrabtifi is danser en choreograaf bij dansgezelschap Ultima Vez. Jan Wallyn is artistiek coördinator in Zinnema. Michaël De Cock voert het artistiek beleid voor KVS. Marie-Ange Gillis is tv-presentratrice bij BRUZZ en heeft een neus voor cultuur.

We laten de jury aan het woord:
“Het aanbod aan projecten was enorm divers. De laureaten hebben echter met elkaar gemeen dat ze met hun project net iets meer wisten te prikkelen door de kwaliteit van hun voorstel, van hun visie, van hun aanpak en van hun diepgang. Ze maakten hierdoor de jury nieuwsgierig naar meer.”

De zeven laureaten die op 1 en 2 december 2017 hun voorstelling op het podium van Bozar zullen brengen zijn:

AMBER MEULENIJZER met De koffie wordt koud
“Een theaterinstallatie waarvan het concept poëtisch en verrassend is, een unieke en gedurfde keuze is om de confrontatie met de stad aan te gaan via radiomontages en geluidsfragmenten“.

D°eFFeKT met Elektra
”Amateurkunstenaars die het klassieke theater met passie, toewijding en liefde voor het vak op een interessant niveau van muziektheater tillen met een hedendaagse aanpak.”

L.E.A.D. met projectwww
“Een aanpak die op een verrassende manier jongeren zelf het woord laten nemen over hun zoektocht naar identiteit en jongeren die tegelijk kwetsbaar en onbevreesd het woord nemen.”

TINT met SJOW
“Groepsimprovisatie in een vernieuwend format met uitstekende jonge acteurs die begeleid worden door jonge gedreven theatermakers.”

ON THE ROAD met On The Road
“Een groep niet-begeleide Afghaanse jongeren zoeken in hun nieuwe thuisstad manieren om zich uit te drukken, met onder meer een spannende scenografie en interessant videomateriaal, een noodzakelijke stem in deze stad.”

NADINE BABOY met Désintégration culturelle
“Een persoon met een groot charisma, een indrukwekkende podiumprésence en een groot potentieel, een project met diepgang en visie “.

RAS EL HANOUT met On Troc Pas Nous !
“Een organisatie die met haar netwerk nieuwe publieken in de stad aanspreekt die door het traditionele theater niet of weinig worden bereikt en die via lokale initiatieven een actieve dialoog aangaat met haar publieken.”


Minister Pascal Smet:
“De jury van Brussels Bijou selecteerde zeven erg diverse en stedelijke projecten”, zegt Brussels minister Pascal Smet, die de nieuwe podiumwedstrijd mee in het leven riep. “Ik kijk er nu al naar uit om al dat Brussels talent begin december op het podium van Bozar aan het werk te zien. Dankzij het werk van de professionele jury is de selectie een mooie mix tussen Nederlands-, Frans- en Engelstalige laureaten, jong en oud, solo en in gezelschap geworden.”

Save the date! 1 en 2 december 2017 in BOZAR


Partners: Zinnema - Vlaamse Gemeenschapscommissie - BRUZZ BOZAR

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.