Internet lijkt wel een ongecontroleerde vrije zone zonder limieten, schept de ideale ruimte voor wat we vandaag online activisme noemen.
Het recht van vrije meningsuiting was nog nooit zo rechtstreeks en breed gedragen.
Hashtags als #MeToo, #BlackLivesMatter en #PrayForOrlando gaan de wereld rond, worden massaal gebruikt via sociaalnetwerksites zoals op Facebook en Twitter en brengen campagnes op gang.
In de digitale democratie eist de massa een directe stem. Het  debat is toegankelijk voor elk van ons, maar sommigen menen dat deze wordt ondergraven door tactieken van online manipulatie en desinformatie door politieke en commerciële monopolies van Unilever tot Google. Toch halen digitaal slinkse multinationals nooit het kritisch oog van de artiest in.

Zinnema’s aankomende seizoensthema ‘Our Digital Democracy’ daagt iedere artiest uit om rond dit prikkelend onderwerp een sprong te wagen binnen dans, theater, muziek, beeldende kunst of een kruisbestuiving van die disciplines. Gekozen projecten kunnen rekenen op een residentie, coaching, een bescheiden productiebudget en een groot netwerk van inspirerende artiesten.

DEADLINE

zo 15.04.2018 - @ 12:00


JOUW PROJECTAANVRAAG

{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.