Winging it


INFORMATIE
 

Deze workshop is deel van Tussen Koken en Kunst.


Tussen Koken en Kunst is een workshopreeks waarbij kunstenaars en/of kunstcollectieven je uitnodigen om deel te nemen aan participatieve sessies waarin eten en creativiteit naadloos in elkaar overgaan. De ateliers zijn vegetarisch en na elke workshop heb je voldoende gegeten.


Je kunt je inschrijven voor individuele workshops, maar je bent zeker welkom om aan meerdere deel te nemen.


In de workshop "Winging It" staat de keuken centraal, waar geen tijd is om te repeteren en er meteen aan de slag wordt gegaan. Het hart van de workshop is het maken van flatbreads, een diverse verzameling dunne broden met eeuwenoude oorsprong en prachtige namen zoals Injera Anjero Lahoh Barbari Crescentina Rumali (zakdoek) Roti Khobz Eldar (huisbrood) Sangak (kiezel).


In de workshops maak je een variëteit aan platte broden met verschillende granen (of pseudogranen of peulvruchten) en bak je ze vervolgens op de grill. Een oven is niet nodig! Maar dat is niet het enige, je maakt ook bijgerechten en ‘side kicks’ met seizoensgebonden en lokale producten. Wist je trouwens dat flatbreads ook kunnen dienen als bord en als lepel of vork? Handig om al die ‘sides’ op te eten!


Deze workshop omarmt de "Winging It" mentaliteit, waarbij aanwezigheid, respect voor natuurlijke ritmes en improvisatie centraal staan. Het draait niet om controle, maar om intuïtie en improvisatie, gebaseerd op eerdere ervaring en praktijk. 


Als je bent ingeschreven op deze workshop, kan je gratis vrienden uitnodigen om jouw resultaat te komen proeven. Proeven kan vanaf 15 uur. 


BIOGRAFIE


Charlotte Koopman is mede-oprichter, kok, onderzoeker en schrijver bij Otark, een keukencollectief gevestigd in Antwerpen dat in 2009 werd opgericht.  


Otark staat bekend om te koken in verschillende contexten, reagerend op diverse invloeden zoals film, geluid, woorden, het weer. Met een sterke voorkeur voor handwerk, close-ups, off-beat elementen, slow-mo, slapstick en roots en leaves, biedt Otark een unieke culinaire ervaring.  


Ze volgen het “vershki i koreshki” principe, waarbij ze balanceren tussen traditie en vernieuwing en koken met een focus op versheid, seizoensgebondenheid en vergankelijkheid.

 


Zondag 05.05.2024 – 11:00 tot 16:00 

Locatie: GC De Rinck 

Prijs: 20 euro


Share by: